STEPHANIE

LOUWRIER

Performer, Actrice & Zangeres

foto:Eva Roefs

 

Stephanie is heel veelzijdig. Ze acteert, presenteert, zingt, performt en nog veel meer.

 

In 2010 studeerde zij af aan de Toneelacademie in Maastricht en viel ze op met haar eigenzinnige afstudeervoorstelling ‘Pauvre Lola’, die werd genomineerd voor de Kemna Award voor beste actrice en beste voorstelling.

 

Stephanie maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie theatermakers die moeiteloos theater mixt met televisie of film, rap combineert met ballads, en standup-comedy met poëzie. Al jarenlang staat zij met voorstellingen op theaterfestival De Parade en heeft inmiddels haar voetsporen verdient in de theaterwereld. Zo was ze te zien in de feministische onewomanshow ‘Who run the world’ in samenwerking met Daria Bukvić, ‘de Verleiders Female’ met onder andere Susan Visser en Jelka van Houten, in haar bejubelde solovoorstelling ‘Revolutie van de mislukking’ en afgelopen kerst in ‘De Grote 'Jezus redt ons AUB' Kerstshow’ in de Kleine Komedie.

 

Stephanie presenteert ook. Bij BNNVARA en de VPRO, maar zij host ook op festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole.

 

En Stephanie treedt op met haar muziek. Na het succes van haar eerste nummer ‘Fuck jou ik ben een feminist’ is haar nieuwste single ‘Ooit Gaan We Samen Dansen’ uit en die gaat ook als een speer. Ze omschrijft haar muziek als Nederlandstalige hardcore hiphop met sexy beats en absurde teksten. Een mix tussen Die Antwoord, De Jeugd van Tegenwoordig, Joost, Nicki Minaj en een vleugje Shakira.

over 

stephanie

Kom in contact 

foto Eva Roefs

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

foto Eva Roefs